KUŞAK SINAVI

Spor

Türkiye taekwondo Federasyonunun 2014 yılı faaliyet programında yer alan taekwondo siyah kuşak Dan ve Terfi sınavı 12/ 07/ 2014 tarihinde Türkiye Taekwon do Komisyon Başkanı ve sınavda görevli hocalarımızın hazır bulunmasıyla İzmir Gaziemir Spor Salon’unda yapıldı.

Taekwon do Terfi ve Dan sınavına İzmir, Balıkesir, Manisa, Aydın, Muğla’dan ,150 sporcu kuşak sınavında hazır bulunmuştur. Sınava Gıp’tan Pum/ 1. Dan’a, 1Dan/ Pum’a’, 2 .Dan/Pum’dan ,3. Dan ‘a , geçiş sınavı büyük heyecanla başladı.

Sınava katılan sporcular sahip oldukları kuşağın zorunlu poomsea’sı ile komisyonun belirlediği poomsea’yı , çizerek birinci aşamayı geçtiler. İkinci aşamada serbest döğüş müsabasın da hucüm, aktivite, blok ve kuvvetlerinin gösterdiler.Son aşamada ise eşli çalışmalardan İlbo Dearyon ve yüksek vuruş yaparak sınavı tamamlamış oldular.

Sınavın bitiminden sonra sınav sonucu açıklandı ve kırmızı kimlik belgelerini onaylamış olarak kendilerine teslim edildi .Bir sonraki Kuşak terfi sınavında görüşmek üzere kuşaklarının hayırlı olması ve başarılar dileğiyle sporcular sınavında gösterdikleri başarıdan dolayı mutlu ayrıldılar.

Ferah USLU
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.